Härliga sommardagar

Förra veckan bjöd på strålande solsken vareviga dag, det var jag så tacksam för. I torsdags tog jag en tur till festivalen tillsammans med Lotta och Helena. Vi åt mat och drack öl sedan tog vi oss till Rix FM festivalen och spanade in några artister bl.a Darin, Molly, Robin m.fl. Vi stannade också för att se Loreen, men jag blev ganska besviken. Jag tyckte inte alls om hennes låtar, jo såklart Euphoria, men de andra var inget att hänga i julgranen :) På vägen hem blev det kaos då vi nästan höll på att missa sista tåget till Perstorp, men hem kom vi trots allt.

I lördags var vi på Bauhaus och köpte ädelträolja för att påbörja arbetet med att olja våra fönster och dörrar. Arbetet påbörjades när vi kom hem och jag har fortsatt att olja och nu är snart hela framsidan klar, så skönt att få det gjort. Då kan man vara lugn i höst när regnet piskar på rutorna. Lördagskvällen spenderades tillsammans med Caroline, Magnus och söta Alice. Vi grillade och spelade spel.

I söndags var vi hos Cathy, Christian och Jonathan. Vi fikade och lekte med Jonthan. När vi kom hem blev det grillat till middag, det gäller att passa på :)

Den här veckan består av oljning och ett besök hos frisören. På lördag vill jag gärna hitta på något kul, får se vad som händer.


Helena och Lotta på festivalen


Caroline, Magnus och Fredrik


Söta Alice ville också vara med på bild


Har ni något gott till mig?


Finaste Gumman


Såhär fin blev ytterdörren


Livet här och nu

Just nu är det väldigt lätt att leva, man sover så länge man vill, börjar sedan dagen med en joggingtur/promenad, kommer hem och äter frukost, tar sedan en bra bok med ut i trädgården för att sola och bada. Inga måsten, inga krav, det kallar jag semester. Två veckor kvar tills allvaret börjar igen och det ska tas tillvara på. Ikväll blir det en tur till festivalen med Lotta och Helena. Imorgon ska jag och Fredrik förbereda inför målning av fönster och ytterdörr, om allt går vägen med färg och väder så ska det målas på lördag. På kvällen kommer Magnus och Caroline och lilla Alice hit och grillar och på söndag blir det en tur till Cathy, Christian och Jonathan. Ja, det händer lite ändå, härligt!


En vacker pion

Äntligen sommar

Sedan i lördags har vi haft sommar, så härligt. I lördags tog jag och Fredrik en tur till Helsingör. Vi strosade runt i stan och när magen började att kurra åt vi pölse och drack öl på torget. På kvällen lagade vi en trerättersmiddag med räksoppa, grillad fläskytterfilé och jordgubbar med glass....det var jättegott.

I söndags var vi hos svärföräldrarna i Döshult hela dagen. Vi hjälpte dem med trädgården och så blev det grillning och ett bad i poolen.

Igår blev det solning i trädgården, det blev ett dopp i poolen och en bok blev utläst samt en ny blev påbörjad.

Idag har jag varit i Vikingsbergsparken tillsammans med Malin och lilla Ronja. När jag kom hem blev det solning och bad i poolen.

Detta är verkligen sommarlov, friheten att kunna göra vad man vill, kunna vara ute utan att frysa.......jag njuter!


En sommardag i Helsingör


Smaskig räksoppa


Sommarlov i trädgården

När ska det bli sommar?

Ja, när ska det bli sommar egentligen? Det känns verkligen som höst ute, regnet öser ner, det blåser och är kallt.....fy! Nu bestämmer jag att sommaren ska komma och då vill jag ha minst 25 grader och klarblå himmel.

I lördags trotsade vi vädergudarna och satt ute och grillade hos Caroline och Niclas, men när vi väl hade ätit klart kom det värsta skyfallet och blötte ner oss allihopa. Jaja, det blev en trevlig kväll ändå med god mat och firande av Carro och Elliot som båda fyller år den 8 juli.

Igår tog jag en tur tillsammans med Emma och Malte till Höör. Lisa och hennes familj bor där och det var första turen för mig dit. Vi fikade och åt middag hos dem, jättemysigt.

Idag har det blivit en hemmadag med lite fix här hemma, det regnar ju ändå :(


Finaste Elliot och jag


Elliot myser hos Fredrik


Finaste Malte

Sommarlov i Grimhult

Nu är jag hemkommen från min vistelse hos min kära mormor och Karl-Emil. Jag har haft det så bra. Den här gången tog jag tåget till småland, det gick bra, men alltid skönast att kunna köra bil. Dagarna har bestått av fika, skogspromenader, kel med Izor, utflykter till Oskarshamn, Svartö, Kalmar, Timmernabben, grillning i trädgården, bad i en sjö och mycket annat. Det sägs ju att en bild säger mer en tusen ord så här kommer ett bildregn från småland:


Huset i Grimhult


Åtta höns och en tupp bor numera i Grimhult :)


Det blir gott om ägg varje dag


Årets första dopp :)


Izor älskar att bada


Skogspromenad med Izor och Lordie


Goda smultron


Utflykt till Svartö


Fika


Klara och Izor


RSS 2.0