Buketter och klänningar

Jag har tittat lite på brudbuketter. Vi kommer följa traditionen att det är Fredrik som ska köpa buketten, men jag hittade en som jag tycker var fin. Ganska enkel, men så vacker.


                                                                            Brudbukett

Jag hittade en bröllopsbutik som ligger i Svalöv, http://www.anna-lenas.se/
Jag, Lotta och Carro har tänkt att åka till en butik som ligger i Vinslöv, http://www.ateljemb.se/ men man kanske kan åka till båda och titta. Det finns så mycket fint, men jag vill helst ha en axelbandslös och med släp. Här är några fina som jag hittade på Anna-Lenas sida.




Dessa klänningar tycker jag hade kunnat passa som tärnklänningar, men de ska ju vara röda.  


Bröllopsplanering

Igår var vi hemma hos svärföräldrarna och pratade om vårt kommande bröllop. Det var så roligt att få sitta och prata med dem om hur vi vill ha det. De kom med en massa bra idéer som vi skrev ner i en bok. Vi tittade på olika cateringfirmor och vilken bil vi vill åka i. Jag har mailat en cateringfirma som verkade väldigt lovande. Bilen som vi vill ha ska vara gammal, men i fint skick, helst från 30-40-talet. Vi hittade några fina på nätet, men vi ska fundera och titta vidare. Vår gästlista är nästan klar, vi har några frågetecken som vi funderar över. Vi pratade också om att ha livemusik på festen. Ann-Marie kände till en duktig kille som hade spelat på hennes jobb och jag tycker att det lät bra. Det lutar åt att färgtemat blir rött, jag älskar röda rosor och vill gärna ha en brudbukett full med sådana. Ja, det är minsann mycket att planera, men det känns oerhört skönt att ha så mycket stöd och hjälp från familj och vänner. Tack för att ni finns.

Kyrkan är bokad

Nu är kyrkan bokad och det blir Brunnby kyrka den 21 augusti 2010. Det var redan bokat det datum som vi egentligen ville, eller det fanns en tid kvar, men vi tyckte att den tiden inte passade så bra. Nu känns det som att vi verkligen är på gång. Det ska bli så roligt och underbart att få gifta mig med killen som jag varit tillsammans med i 11 år.

Nu har jag jobbat i en vecka, det känns skönt att vara tillbaka i gamla vanliga rutiner igen. Jobbet tar dessvärre mycket på krafterna, man är ganska slut i huvudet efter en dag, tur att man har sina helger att vila upp sig på. Denna helgen har verkligen varit lugn och skön och det behövde vi. I fredags hyrde vi tre filmer och köpte thaimat. I lördags var kompisen Henrik här och tittade på vårt hus. Idag har jag varit en runda på IKEA, köpte några ramar, vi ska ha en fotovägg i vårt matrum som Fredrik ska måla om i veckan. Det blir samma färg som nu, men det ska fräschas upp och troligtvis blir det även ett nytt golv. Vi har även flyttat på lite möbler, så nu tror jag att vi börjar få det som vi vill ha det.

AltargångenAltaretFina takmålningar


Kyrkor

Idag har vi varit runt och tittat på fyra olika kyrkor/kapell för att välja ut vilken vi vill gifta oss i nästa år. När vår runda var över hade vi bestämt oss, men jag vill inte avslöja det ännu. Vi vill att våra nära och kära ska få veta allra först. Här kommer i alla fall lite bilder på de vi tittade på idag.


Arilds kapell
Brunnby kyrka
Väsby kyrka
Vikens kyrka

Snart är den efterlängtade semestern slut

Där gick man och längtade och längtade efter att få vara ledig i hela tre veckor, sedan sa det poff och jag är inne på mina sista semesterdagar. Jag känner mig inte alls redo för att gå tillbaka till jobbet på måndag. Jag är inte "färdigsemestrad" (eget ord). Det trista är att jag och sambon får en gemensam semesterdag detta året, det känns verkligen öken. Det ska i alla fall bli en bra gemensam dag för då ska vi nämligen ut och kolla kyrkor. Jag är verkligen inspirerad till att gifta mig nästa år nu när jag har varit på min brors bröllop. Han gifte sig i Södra Vi kyrka i lördags, jättefint. Jag snappade upp några idéer och har faktiskt redan börjat spåna på hur våra inbjudningskort ska se ut. Nästa sommar är jag förhoppningsvis fru Hansson.

Fredrik och Mormor
Jag och Fredrik
Huset där festen hölls
Brudparet utanför kyrkan

RSS 2.0