Påsklov

Nu är det efterlängtade påsklovet äntligen här, det är så välkommet. Efter 18 utvecklingssamtal, föräldramöte och allt annat som ingår i läraruppdraget så är man ganska sliten vid det här laget och vila är välbehövligt. Detta lovet tänkte jag spendera hos mormor och Karl-Emil, jag styr kosan dit på måndag. Vi ska förhoppningsvis vara ute en del och kanske blir det en tur till Kalmar eller Oskarshamn. Det finns ett äventyrsbad i Mönsterås, så det kanske blir en tur dit också. Fredrik ska stanna hemma och passa huset :) Nej, han ska skriva på sitt examensarbete, han har verkligen fullt upp med det.

Imorgon ska vi på dop, det är Emmas Malte som ska döpas. På kvällen blir det mys med god middag och vin. På söndag ska jag vara i trädgården och fixa, hoppas bara att det inte blir snö som väderprognosen har utlovat.


Vår i trädgården :)

Livskvalité

Just nu är det så mycket med mitt arbete så man bara måste hitta lite livskvalité för att orka med. Ikväll har vi grillat för andra gången på bara en vecka, första grillningen blev i söndags efter tvättning av bilen. När jag kom hem idag hade Fredrik putsat alla fönster och mossrivit gräsmattan på baksidan, jag fick vårkänslor och var tvungen att påta lite i trädgården. Jag påbörjade arbetet med rabatten på framsidan, jag ska klippa ner våra lavendelbuskar och rensa upp ordentligt. Just nu hade man önskat en rejäl löneförhöjning så hade vi kunnat byta ut alla plattor på framsidan, men vi får drömma ett tag till.

Helgen bjuder på utevistelse i trädgården och en tjejkväll hemma hos Carro imorgon. Vinet och räkorna är införskaffade och jag ser fram emot en kväll med mycket skratt och snack.

I tisdags var jag i Billesholm och simmade, det var så himla skönt. Nu har jag lovat mig själv att åka dit varje tisdag :)

Nu blir det "Minuten" och godis :)


En bild från årets första grillning :)

Nu är det dags för fredagsmys

Då är det äntligen fredag :) Precis som förra veckan så har även denna varit hektisk. Nu är jag igång med mina samtal och det känns skönt, målet är att vara färdig med dem till påsklovet. Ikväll blir det pizza och tv-soffan, det är så skönt att släppa alla tankar och bara få vara sig själv för en stund.

Imorgon ska vi påbörja lite vårstädning här hemma. Vi ska putsa fönster och kanske plantera om våra krukväxter, måste bara införskaffa ny jord. På kvällen skulle jag åkt till Perstorp, men Helena har blivit sjuk så festen ställdes in, tyvärr. Det får bli tacos och lite italienska specialiteter här hemma istället.

På söndag blir det säkerligen en promenad och uppladdning inför kommande vecka.

Min blogg är inte så vidare spännande just nu, men jag ville skriva en liten uppdatering.

Härliga vår

Tänk, våren har äntligen kommit till vårt land och nu hoppas jag att vintern lämnat oss på ett tag. Helgen har gått fort, men varit härlig. I fredags slutade jag tidigt och då blev det en tur till Maxi och sedan hem för att fika med min fina man. På kvällen åt vi hemmalagad hamburgare och tittade på tv. Igår tog vi en långpromenad med ett stopp för att mata änderna med gammalt bröd och för att sedan köpa nybakta frukostbullar till oss. Väl hemma blev det en stor frukost med bullar, ägg, kaffe och smoothie. På kvällen åt vi bakad potatis, vitlökssmör och kotletter. Vi spelade spel och tittade på tv. Idag har jag gått en långpromenad, skönt att gå för att rensa tankarna. På eftermiddagen har vi varit iväg på auktion. Svärföräldrarna hade hittat ett skrivbord som var precis ett sådant som Fredrik så länge letat efter och kan ni gissa att vi vann budgivningen och att skrivbordet nu är hans, äntligen! Detta gynnar även mig för nu har jag kunnat bära upp det gamla skrivbordet till extrarummet, så nu har jag också ett kontor :)

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och det blir mycket att stå i med föräldramöte och utvecklingssamtal. Till helgen styr jag kosan mot Perstorp för på lördag ska vi titta på finalen i melodifestivalen hos Helena och Kristian.

Klicka för att stänga fönstret
Detta fina engelska skrivbord är nu Fredriks

RSS 2.0