Vardagsmys

Igår träffade jag Emma och Elsa efter jobb. Vi gick till favoritcaféet Wayne´s coffee. Elsa har nyligen fyllt 2 år så hon fick en liten present av mig, ett pussel. Hon är så go lilla Elsa och hon är igång och pratar. Det är så härligt att höra ett litet barn som precis har börjat tala sina första ord, det låter så gulligt. Emma väntar sitt andra barn så nu fick jag se hennes fina mage, spännande att se vad det blir. Jag gissar på en pojke.

Dagarna rullar på, Fredrik jobbar på i garaget och jag har jobbat i trädgården. I söndags rensade jag ogräs och klippte buskar, så nu har vi fint. Poolen är undanplockad och årets sista grillning blev i lördags. Det är mysigt med höst trots att det känns lite vemodigt att den sköna sommaren är förbi.


Elsa packar upp paket


Elsa och Emma

Härliga helg

Igår spenderade jag och Caroline kvällen i Norra Hamnen på pub Ro. Vi åt middag och drack några glas vin och öl. Det var en ljuvlig kväll, helt vindstilla och solen värmde gott. Man får ta tillvara på sådana dagar för snart kommer den kalla, långa vintern.

Idag har jag och Fredrik besökt Väla, så nu har vi också sett den nya delen. Vi tycker att det är fint, men vissa affärer var riktigt trånga. Exempelvis affären Chilli, man kunde ju knappt komma förbi i gångarna. Jag fick i alla fall köpt lite smyckestillbehör på Panduro och en svart kofta på Gina Tricot. Jag tittade också på höstskor, men hittade inga som jag tyckte om. Jag får nog ta en tur till Familia istället. Efter Väla blev det en tur till Ikea. Vi började med att äta lunch och sedan blev det några inköp såsom plastbackar till förvaring, två kökslampor att ha över diskbänken, ny badrumsmatta och nya skärbrädor. Sista stoppet innan hemfärd blev på Elgiganten så nu är en ny skrivare också inköpt.

Väl hemma har jag dammsugat och Fredrik har installerat skrivaren till oss. Ikväll blir det mys med hemmagjord pizza och film. Imorgon hoppas vi på bra väder så att vi kan jobba i trädgården och dammsuga bilen.


Livet rullar på i full fart

Det var ett tag sedan jag skrev blogg så nu är det väl dags att uppdatera lite. Fredrik har varit på sin kurs i Grosseto, men tyvärr kom han hem med hög feber och hosta som visade sig vara lunginflammation. Nu går han på penicillin och efter två läkarbesök ska han tillbaka på måndag igen och ta nya prover. Usch, det är inte kul för honom, jag ser verkligen att han mår dåligt, han är inte sig lik.

Det fungerade bra att bo själv hemma i huset i en vecka, jag vande mig att sova ensam, men nu känns det tryggt att ha Fredrik vid sin sida igen. Jag passade på att ha en tjejkväll med Carro, Lotta och Helena förra fredagen. Vi åt räkor och kräftor, det var riktigt trevligt. Elliot var också här så det blev den del bebismys, man måste ju passa på.

Saker och ting känns bättre och bättre på jobbet, nu känns det som att man kommit in i rutiner igen. Jag har klassläraransvar på fredagar och jag lever för dem dagarna. Jag känner att jag får planera och lägga upp undervisningen som jag vill och jag bara längtar tills jag får ett lärarjobb på heltid. Men vem vet, det har jag kanske snart?

Idag har jag dammat och städat toaletten grundligt. Fy så smutsigt det kan bli i en duschkabin, trots att man bara använder vatten och duschgrejer i den. Nu har jag skurat med tandborste så nu är den ren och fräsch igen. Jag har ett måste till idag och det är att dammsuga bilen så det är väl lika bra att ta tag i det nu.

RSS 2.0