Jullov

Nu har även jag jullov och det känns helt underbart. Idag slutade jag till lunch och då tog jag och Fredrik en tur till IKEA för att äta lunch. Tänk, två luncher med dryck för 60 spänn, helt otroligt! Efter maten tog vi en snabb runda på varuhuset för att köpa en sil och nya toaborstar. Vi tog sedan en runda på Väla för att köpa jeans till mig. Jag hittade ett par snygga Lee på JC, de var sköna och satt riktigt bra. Jag hade fått presentkort i julklapp och Fredrik betalade en del också :) Fredrik hittade sig ett par nya skor också, så idag har vi båda fått något nytt. Jag tror nog att halva Helsingborg var på Väla idag, så det var grymt skönt att sätta sig i bilen och åka hem när shoppingrundan var över.

Idag är sista dagen som 29-åring och sedan slår det över till 30, ojoj, vad fort det har gått. Jag och Fredrik pratade om allt som hänt under dessa 10 åren sedan jag fyllde 20 och det är ju inte lite:

-Lärarexamen
-Förlovning
-Blivit kattägare
-Köpt ny bil
-Köpt hus
-Bröllop
-Resor till Turkiet, Mallorca, Italien, Paris, Barcelona

Livet är härligt, men nu blickar jag framåt för ett bra 2012 där mina drömmar blir sanna.

 
Möhippa 2010


Vårt bröllop 2010


Italien 2011


Vårt hus


Vår finaste Gumman

           


Julafton 2011

I lördags firade vi julafton tillsammans med svärmor, svärfar, Magnus, Caroline och Alice. Det var en jättemysig dag som började runt halv fem med glögg, lussekatter och pepparkakor. Svärmor hade bakat goda pepparkakor som föreställde katter :) Efter glöggen ställde vi fram all julmaten, det var riktigt gott och efterlängtat. Mätta och glada satte vi oss i soffan för att dela ut alla klapparna. Jag hade varit snäll i år också och jag fick pengar, presentkort, body butter, en bok, en stekpanna och några söta tomtar. Pengarna ska jag använda till ett par Levi´s eller Leejeans. Efter julklapparna lekte vi julklappsleken, jag kammade hem ett kit där man kan måla sin egen mugg, så nu kan jag göra en egen mugg att ha på jobb. När vi hade lekt blev det gröt, kaffe och god sockerkaka och sedan tittade vi på några filmer från Fredriks uppväxt. Svärföräldrarna gav både Magnus och Fredrik ett album fyllt med DVD-skivor från deras barndom, så gårdagen tillbringade vi i soffan framför tv:n, jätteroligt att se Fredrik som en liten påg :)

Imorgon börjar en ny arbetsvecka, men det känns rätt gött för jag arbetar bara 2,5 dagar och sedan är jag ledig fram till den 9:e januari. Jag ska njuta av mina sista dagar som 29-åring och på fredag slår det om till 30. Fredrik har något fuffens för sig så vi får se vad som händer på min stora dag. Jag har inte haft någon åldersnoja innan, men nu börjar det kännas.

Nyårsfton vet vi ännu inte hur vi ska fira, men vi kommer nog på något.


Gottebordet, mums!


Glöggdrickande


Många julklappar blev det


Alice fick också julklappar


Gumman myser i soffan


Julklappsöppning


Mycket julklappspapper blir det :)

God Jul

Jag säger redan nu God Jul till er som läser min blogg. Jag undrar faktiskt hur många läsare jag har? Hur kan man se det?

Imorgon jobbar jag som vanligt och efter det får jag bege mig ut till Maxi och inhandla det sista till julbordet och sedan styr jag bilen mot Systemet för att handla lite öl och vin. Jag ska nog ta en runda på Familia och köpa någon mer julklapp till min käre make. Imorgonkväll blir det att koka knäck och se "På Spåret".

Julafton firar vi här hemma, men dessvärre har Fredrik blivit sjuk så vi hoppas innerligt att han blir frisk tills på lördag.



God Jul!


Stolt fru

Jag är så stolt över min duktiga man som snart har kämpat sig igenom sex års studier. För några veckor sedan blev han intervjuad kring sitt arbete med domkyrkan i Lund och här kommer länken till den artikeln:

http://www.lu.se/o.o.i.s?id=12344&news_item=7612 

Fredriks 3D-film om domkyrkan finns också på Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=qCRq1plGXk8

En stolt fru minst sagt :)

Lussebak

Nu är årets lussebak avklarat, de blev både fina och supergoda :) Jag hittade ett bra recept på Arlas hemsida: 

Gammaldags saffransbröd
ca 48 bullar eller 4 längder
50 g jäst
175 g Arla® svenskt smör
5 dl Arla Ko® Gammaldags mjölk
2 pkt saffran, 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
15-16 dl vetemjöl

Russin eller mandelspån till garnering
Ägg till pensling

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut lussekatter eller längder, t ex flätor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner ett russin i varje ända på lussekatterna. Låt jäsa 30-40 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Strö mandelspån på flätorna. Grädda bullar i mitten av ugnen 5-7 min och flätor i nedre delen av ugnen 15-20 min.

Såhär fina blev våra bullar:



Det fick bli en riktig lussekatt också :)


Nu har vi jul här i vårt hus

I veckan har vi fått upp vår gran och klapparna är på plats under granen. Det blir ett så fint ljus i hela rummet när granen är framme :) Idag köpte vi den sista julklappen, så det känns skönt att slippa trängas mer på Väla och Familia. Det blev en tur på IKEA idag också, vi köpte värmeljus och plastlådor. Vi håller på att byta ut alla kartonger till plastlådor så att vi sedan kan ställa upp några på vinden. Fredrik har också varit duktig och målat golvet i källaren i veckan, så nu blänker det fint igen. Jag har satt fram lite tomtar och imorgon blir det lussebak.

Sista dagarna innan barnen börjar sitt jullov, jag får vänta med jullov till den 30:e. Jag har tagit ledigt från dess fram till den 9:e, det ska bli så skönt.

Nu ska jag snart laga tacobiffar och kvällen blir lugn framför tv:n eller kanske ett spel?


Vår julgran


Finaste Gumman myser

Julklappar

Idag firade vi Lucia och barnen var så duktiga. Jag hade en del prestationsångest eftersom det var jag som skulle leda 70 barn genom sången, så jag var väldigt nervös. Efteråt fikade vi med barnen och deras föräldrar i klassrummen och då fick vi julklappar från barnen, jag har sådan tur eftersom jag är i tre klasser så fick jag från alla. Jag blev verkligen jätteglad, man känner sig uppskattad. Vi hade i alla fall tur med vädret imorse för då blåste det bara, men sedan kom stormen och regnet, så när jag hade rastvakt så höll man på att blåsa bort. Tur att man hade planering hela eftermiddagen så att man slapp gå ut i rusket. Efter jobb körde jag till Friskis för att svettas lite på spinningen, det är alltid lika härligt :)


Hyacinter, choklad från Sofies butik och biocheck :)

Lucia

Imorgon är det Lucia och det gäller att gå upp tidigt för att vara på jobb klockan sju. Jag håller i årets Luciatåg så det är lite nervöst, men jag vet att barnen kommer fixa det galant. Efter jobb blir det spinning, blir skönt att få svettas lite. Igår var jag och Fredrik på Familia och inhandlade julklappar så nu har vi bara en julklapp kvar, härligt. På torsdag är det julfest med jobb och det enda vi vet är att vi ska åka till "Tomteland", var det nu kan ligga? Till helgen blir det lussebak och framtagning av granen, det blir mysigt att få fram den.

Spelkväll

Ikväll kommer Carro, Lotta, Jonas, Elliot, Helena och Kristian hit. Vi ska ha lite spelkväll och det kommer bli supermysigt. Jag hoppas det blir en runda Rappakalja eller Taboo, det är roliga spel.

Igår träffade jag några kollegor och vi var på Telegrafen och åt middag och drack några öl. Det var grymt mycket folk ute igår så vi fick gå till några ställen innan vi hittade ett ledigt bord. Det är trevligt att träffas utanför jobbet för man kan prata på ett annat sätt.

Svärfar var här igår och hjälpte oss att sätta upp två lampor i köket så nu har vi äntligen belysning över vasken igen. Vi passade på att flytta micron till ett annat ställe, roligt med förändringar. Fredrik har städat i matkällaren och rensat bort en massa skräp som blivit liggandes där sedan garagerenoveringen. Nu ska vi bara låna släpet så att vi kan forsla allt till tippen.

Tänk om två veckor är det julafton :)


Helgen i Grimhult

I helgen har vi varit hos mormor och Karl-Emil i Grimhult. Mormor har ju lämnat Vimmerby så nu styr vi kosan mot Mönsterås kommun istället. Det gick bra att köra dit, vi hade GPS:en med oss, men det var inte svårt att hitta för det är ungefär samma sträcka som jag brukar köra. Vi har faktiskt två mil närmare till mormor nu, det är bra. I fredags fick vi mat när vi kom fram och sedan tittade vi på "På Spåret" och Idol. Eftersom det var fredag så var vi ganska trötta så vi hoppade i säng runt elva.

I lördags styrde vi kosan mot Mönsterås och sedan Kalmar. Vi tog en tur i Mönsterås, vi tittade på kyrkan och gick ner till havet. Mönsterås är en fin liten stad. I Kalmar blåste det nästan full storm. Vi tog en tur till domkyrkan och efter det blev det fika på ett mysigt café. Tyvärr så var inte slottet öppet så Fredrik tog en tur för att fota. Jag var där i somras så jag tog en tur in på ett köpcentra. När vi var frusna inpå skelettet körde vi tillbaka mot Mönsterås. På vägen stannade vi till vid en klosterruin. Vi tog lite bilder och rastade Izor en stund. Väl hemma i Grimhult värmde vi oss med glögg och hembakade pepparkakor. På kvällen spelade vi spel och satt och pratade.

Igår tog vi en lång skogspromenad tillsammans med Karl-Emil och Izor efter att vi hade ätit frukost. Det var så ljuvligt att andas in den friska skogsluften och känna lugnet. Izor han sprang och sprang, han blev aldrig trött. Vi spanade efter älgar och rådjur, men de höll sig borta tyvärr. En helg går tyvärr lite för fort och vi körde hem tidigt på eftermiddagen. Det känns skönt att veta att mormor har det bra och att hon nu får dela livet med någon.


Jag utanför kyrkan i Mönsterås


Domkyrkan i Kalmar


Mormor och jag på ett café i Kalmar


Kalmarslott


Kronobäcks klosterruin


Mormor och Karl-Emils hus sett från skogen


Izor


RSS 2.0