Katten är räddad

När vi gick upp imorse så gick Fredrik ut direkt för att kolla om katten satt kvar i trädet och det gjorde den. Han ville ge det ett försök till med vår stege, men då kom ett par grannar utspringandes och det var deras katt. De hade en mycket längre stege så en annan granne klättrade upp och räddade katten. De var så glada för de hade letat efter sin katt under kvällen igår. De tackade Fredrik och tog i hand. Det känns skönt att det hela gick bra och att katten fick komma hem. De sa att de hade sett Gumman och de tyckte att hon verkade så snäll och lugn, den bilden har de de flesta av Gumman, men de skulle bara veta vilken bitsk liten dam hon kan vara. Idag var hennes "kille" Tony här och han fick passa sig för Gumman stormade ut och började fräsa på honom. Tony är dock en tuff katt och har nu lärt sig att Gumman inte är farlig så han tar det hela med ro.


Min finaste Gumman.   

Semester

Nu har jag äntligen semester, i hela elva dagar ska jag nu vara ledig och jag ska inte tänka en enda tanke på mitt jobb, bara njuta och slappa. Idag har det varit en riktig sommardag, så härligt. Efter jobb körde jag ut till Väla för att växla pengar till resan, sedan bar det av hemåt för att hämta upp Fredrik för att sedan åka till Familia. På Familia handlade vi på Apoteket och sedan var vi på Kappahl för att köpa byxor till Fredrik. Han hade tur idag som hittade två par och de hade 25% rabatt på byxor. Jag hittade också ett par som jag köpte. Efter shoppingen blev det en runda på Maxi för att köpa hem lite påskmat, så imorgon blir det ägg, sill, köttbullar, prinskorv, potatisgratäng och såklart påskmust. Det ska bli mysigt att inviga ledigheten med lite god mat.

Vi har en hel del träd utanför vår tomt och ikväll när vi tittade ut så såg vi att det satt något högt uppe i trädet. Vi gick ut för att titta och då såg vi att där var en katt. Vi blev ganska oroliga för den satt väldigt högt uppe i trädet. Vi gick in för att hämta vår stege och prova att klättra upp och hämta den, men det visade sig att stegen var för kort. Vi tog sedan en chansning och ringde brandkåren för att kolla om de kunde hjälpa katten, men såklart sysslade de inte med sånt. Dessvärre sitter katten där fortfarande och det gör ont i mitt hjärta att se den sitta där och plågas. Jag hoppas innerligt att den kan ta sig ner under natten.


Saker och ting känns väldigt bra just nu

Idag känns det otroligt bra inombords. Solen skiner och det känns helt ljuvligt att vara ute i trädgården och fixa och dona. All ved är inburen för den här gången, så nu har vi ett ordentligt vinterförråd och vi behöver varken frysa eller få dyra elräkningar. Tänk att man nu kan ha ytterdörren öppen så att Gumman kan gå in och ut som hon vill, det är livskvalité. Nu har jag bara två arbetsdagar kvar, sen är det SEMESTER! Fick höra via sms att de har 23 grader i Italien, det kan man leva med. Det blir till att packa ner tunna kläder och jag ska ta med badkläder för man vet aldrig om det kan bli ett dopp.


Värmen för vintern är säkrad.


Gumman myser i solen.

Fredrik 30 år

I onsdags fyllde min käre make 30 år och det har vi firat. I onsdags gick jag upp tidigt för att åka till Statoil och köpa bullar och en tidning. Vi hade nämligen satt in en firarannons i HD. Jag sjöng och gav Fredrik frukost på sängen och sedan var det dags att köra till jobb. På kvällen lagade jag middag och vi åt varsin princessbakelse. I fredags var svärföräldrarna och Magnus här, tyvärr kunde inte Caroline komma för hon hade åkt till sin syster som gifte sig igår. Vi grillade och kalasade på en princesstårta. Fredrik fick jättefina presenter bland annat en jordglobsbar. Det roliga var att vi budat på denna jordglob på Helsingborgs auktionsverk för två veckor sedan, men buden drog iväg och vi fick lägga oss. Svärföräldrarna hjälpte oss att lägga buden, men de talade ju inte om att de lagt det högsta budet så det blev en glad överraskning när Fredrik öppnade paketet i fredags. Det blev mycket prat om Italien, kan knappt fatta att vi är där om en vecka. Vi har börjat att lägga fram saker som vi ska ha med oss, känns skönt att börja planera.

Igår var det riktigt tråkigt väder, men det blev en runda in till stan för att träffa Carro och Lotta. Vi tog en fika och satt och pratade, kul att träffas lite innan vi åker. På kvällen tog jag och Fredrik en tur till Ängelholm för att äta på kinarestaurang. Det var mysigt att komma ut lite och på vägen hem tog vi en runda till Ausås för att titta hur där ser ut. Vi har en dröm om att flytta ut till landet och där är riktigt fint. Vi åkte upp till Ausås mölla och Fredrik tog lite bilder där. Senare på kvällen åt vi ost och drack lite vin och som vanligt så somnade jag i soffan mitt i en bra film.

Idag har vi haft superbra väder och då har vi passat på att arbeta i trädgården. Jag har rensat ogräs och Fredrik har klippt gräset. Vi har fått hem det sista vedlasset för den här gången så vi har burit in 15 fulla skottkärror. Vi måste få in allt innan resan, men det ska nog inte vara några problem.

Imorgon är det en ny arbetsvecka, men det känns bra med tanke på att jag bara jobbar fyra dagar och sedan har jag lov. Det ska ju bli fint väder så jag hoppas på många utetimmar och lite sol på mina kinder.


Fina blommor och kort som Fredrik fick på sin 30-årsdag.


Födelsedagsfika.


Den fina jordgloben som nu har fått sin plats på kontoret.


Födelsedagsfika med hela familjen Hansson.


Tiden går fort när man har roligt

Ytterligare en toppenhelg är förbi och nu är det veckan innan påsklovet. Så skönt det ska bli, nästa vecka kan man pusta ut, inga måsten och inte en massa som hänger över en, man kan bara vara.....härligt! Det är kul att sitta här och skriva av sig. Jag vet inte hur många som läser denna blogg, men vad gör det när det ger mig så mycket. Jag skriver nästan varje kväll i min dagbok, men där skriver jag om mer privata saker som ingen annan ska läsa....inte ens Fredrik :) Jag tror att det är viktigt att hitta sätt som tömmer hjärnan för det går inte att lagra precis allt. Mina sätt är att skriva och träna. Ikväll blev det en promenad i det fina vårvädret, tänk att våren äntligen är här, som jag har längtat. Imorgon blir det spinning, ska bli skönt att få svettas lite.

Om två veckor befinner vi oss i Italien, det ska bli så härligt. Svärföräldrarna åker dit på söndag och sedan åker vi tillsammans med Magnus och Caroline. Denna resan kommer verkligen lägligt, man behöver semester och bara umgås med nära och kära.


Vårt hus

Idag är det strålande solsken ute och då måste man ju passa på att göra lite husarbete. Fredrik har målat grunden till garaget, vattnat det nysådda gräset, skrapat bort mossa på muren och jag har varit en runda till tippen för att kasta vårt gamla cafébord med stolar, det hade stått och möglat under vintern ute i vedskjulet. Jag funderade först på att måla om det, men Fredrik har redan gjort det en gång och med tanke på att ett sådant bord inte kostar så mycket så kan vi lika gärna köpa nytt. 

Igår hade jag en trevlig kväll hemma hos Lisa. Vi fick hemmagjord pizza och gott vin till det. Vi hade tankar om att gå ut och dansa, men tiden gick så fort och vips var klockan ett och vi var trötta. Jag och Emma tog bussen hem till henne för att hämta hennes söta hund Zapfo. Emma följde mig till stationen där jag tog tåget hem, sedan hämtade Fredrik mig. Det var skönt att komma hem och få sova och idag tog vi en lång sovmorgon. 

Ikväll bär det av hem till Anna och det ska bli roligt att få träffa alla kompisar. 

Här kommer lite vårbilder på vårt hus:


Baksidan, snart ska poolen stå där :)


Äppelträd och plommonträd


Vedskjulet

 
Framsidan


Härliga vårtecken....krokus


Det blev lördagsfika utomhus idag :)


Gumman är ute på upptäcksfärd


En fullspäckad helg står för dörren

Imorgon är det den bästa dagen i veckan.....FREDAG! Jag jobbar till halv fem och efter det är det bara till att köra hem för att fräscha till mig inför tjejkväll med Lisa och Emma. Vi ska äta och prata för att sedan ta en tur på stan, det ska bli riktigt trevligt.

På lördag blir det fest hos Anna som fyllde 28 år igår. Det ska bli kul att få se hennes lägenhet och träffa lite nytt folk.

På söndag får jag ta det lugnt och ladda upp för kommande utvecklingssamtal som sker i nästa vecka. Det är skönt att beta av några samtal innan jag ska ha semester. På söndag är det bara två veckor kvar tills vi åker till Italien, jag längtar så.

Somnar gott ikväll

Tänk vad mycket man får gjort på en lördag bara man går upp i tid. Vi startade dagen klockan åtta med att forsla bort all gammal jord som Fredrik samlat i en stor hög i trädgården. Sammanlagt blev det tre rundor till tippen i Helsingborg. Min snälla svärfar var här och hjälpte oss och nu är vi så glada för att ha fått bort allt gammalt skräp. Efter vår tippenrunda blev det hamburgare i trädgården, jättegott och så mysigt att sitta ute. Trots att vi kände oss ganska trötta så fortsatte vi att arbeta i trädgården. Vi gjorde rent och snyggt i vedskjulet, satte fram trädgårdsmöblerna och putsade fönsterna i garaget....snacka om mycket spindelväv. Jag har också tvättat och rensat i några köksskåp. Nu är man sådär skönt trött och snart blir det en god middag med vin till.

Imorgon ska vi ta en runda på auktion, vi ska se om vi hittar något skrivbord. Efter auktionen ska vi ta en runda till Laröd och hälsa på Christian, Cathy och lille Jonathan. Det ska bli kul att träffa den lille pojken för han är redan två månader.


Cathy och Christian på vårt bröllop, Jonathan ligger i Cathys mage.

RSS 2.0