En dag i juni

Nu tittar äntligen solen fram och det har jag firat med en promenad, så skönt. Mitt mål för denna semestern var att gå en promenad varje morgon, men vädret har inte varit så kul och då har det varit mer lockande att stanna inne.

Igår kunde vi vara i trädården, gräset blev klippt och jag har rensat bort ogräs. Bland våra jordgubbar kunde jag hitta två som hade blivit röda, men tyvärr så har regnet gjort att flera ser tråkiga ut :(

I tisdags träffade jag Carro och Helena i stan, vi gick och åt middag på en sommarrestaurang på Gröningen och efter det blev det ett glas vin på pub Ro.

Dagarna springer iväg, men jag njuter i fulla drag av min frihet :)

Midsommarfirande

I fredags firade vi midsommar med en tur till Döshult för att fika med svärföräldrarna. Svärmor hade gjort goda bakelser med jordgubbar, mums! På kvällen styrde vi kosan mot Ängelholm för att fira hemma hos Jonas, Lotta och Elliot. Det blev god midsommarmat, snaps, öl och lite sång :) På natten ringde jag Helena som fyllde 29 år igår, grattis min vän!

Idag har jag städat och tvättat för imorgon får jag besök av Ulrika. Vi ska fika (förhoppningsvis i trädgården). På tisdag ska jag hem till Satu på fika och på kvällen ska jag träffa Carro, Lotta och Helena. Vi ska äta något i stan tillsammans.






Inga hål

Jag har precis kommit hem ifrån tandhygienisten och jag hade inga hål, jippie! Nuförtiden blir man glad för det mesta:)

Jag njuter av varenda sekund av mitt efterlängtade sommarlov, man är verkligen fri som en fågel och kan göra precis vad man vill. Exempelvis boka in en ansiktsbehandling utan att ta hänsyn till arbetstider, boka in en fika med en kollega på en måndag :) Ja, denna sommar ska avnjutas, mitt första riktiga sommarlov (som lärare).

Fredrik började jobba på sitt gamla jobb igår och skönt nog så får han jobba hela sommaren, det behövs. Jag saknar honom här hemma, men man får umgås på kvällarna och göra det bästa av situationen.

Nu längtar jag efter att våra jordgubbar ska bli mogna så att vi kan mumsa på dem.


Snart är det sommarlov

Idag har vi övat inför skolavslutningen tillsammans med barnen. Det finns nog inget vackrare än barn som sjunger. Man minns tillbaka på sina egna skolavslutningar och det är minsann en speciell dag. Om exakt en vecka börjar mitt sommarlov och det känns helt ljuvligt att äntligen ha 7,5 veckas ledighet. Det tråkiga är att jag inte får någon semester tillsammans med Fredrik. Han ska arbeta på sitt gamla jobb i sommar och får han ett jobb som arkeolog så startar det förhoppningsvis i augusti. Jaja, vi får se fram emot nästa sommar, då ska vi minsann vara lediga tillsammans.

I veckan har det varit mycket fix här hemma. Fredrik har målat stuprör, grillen, plåtar på huset. Vi har rensat en massa ogräs och städat i garaget. Det är skönt att få mycket gjort.

Helgen blir lugn med en tur till svärföräldrarna och till mammas grav.


RSS 2.0