Ny dammsugare

Det har då inte varit lätt att få tag på den dammsugare som vi äntligen bestämt oss för att köpa. I måndags var jag på Siba för att köpa den, de hade ett bra pris där, men såklart var den slut. Igår åkte jag till Elgiganten för att köpa den där, men då var den också slut, men jag kunde beställa den och det gjorde jag. Så imorgon hämtar jag vår nya Philips (fick bli det märket istället då vi vet att detta är en bra dammsugare eftersom vi hade en sådan när vi bodde i Döshult). Det ska bli skönt att kunna städa ordentligt igen, nu känns det nästan roligt att få dammsuga. 

Imorgon är det då fredag igen, helt ljuvligt. Det har varit en tuff vecka på jobb så krafterna är så gott som slut. Jag längtar verkligen efter vår semester, tre arbetsveckor kvar att arbeta sen är det dags att vara ledig. I helgen ska vi tömma en massa skräp och jord på tippen, vi ska också passa på att hämta hem ny jord. Svärfar ska hjälpa oss med detta, han har ett släp och kan ta en del i det. Det är auktion på söndag och kanske blir det en sväng dit. Fredrik vill gärna ha ett skrivbord till kontoret i källaren, så vi får hoppas att vi kan hitta något.  

Huset är städat och snart är det helg

Då har man städat hela huset och tvättat två maskiner tvätt, alltid lika skönt när det är gjort. Imorgon är det fredag igen och det känns helt ljuvligt. Jag jobbar sent imorgon och efter jobb ska jag till Maxi för att inhandla räkor och annat gott tills på lördag, då blir det nämligen tjejkväll. Fredrik ska iväg på sittning i Lund och då passar jag på att träffa mina bästa tjejpolare Carro, Lotta och Helena. Det blir nog mycket snack och skratt, ska bli riktigt kul.

Barnen är så goa på jobb, de ritar teckningar och överröser oss med fina komplimanger. Idag sa en flicka att vi var fantastiska, det värmer i lärarhjärtat. Allt blir så mycket lättare nu när det börjar bli varmt ute, barnen vill inget hellre än att få vara ute och leka av sig och vi fröknar tar oss gärna en kaffe på bänken ute på gården, där är ljuvligt att sitta.

Jag kan knappt fatta att vi åker till Italien om en månad, det ska bli så roligt. Jag och Fredrik har velat åka till Rom ganska länge och det ska bli en upplevelse att få åka dit. Det kommer bli så spännande att få se huset som svärföräldrarna har köpt, vi har ju sett en massa bilder och det ser så vackert ut.

Här kommer några bilder på Carro, Lotta och Helena från bröllopet.

Carro och hennes sambo Niclas.


Lotta med sin make Jonas.


Helena med sin sambo Kristian.

Riktig myshelg

Nu går ytterligare en mysig helg mot sitt slut. Vi har hunnit med en himla massa. Igår åt vi en trerättersmiddag och kvällen avslutades med ostbricka framför filmen "Hämnden" med Mikael Persbrandt, den var riktigt bra, men så sorglig, jag grät en del på slutet. Idag har vi varit hos mina kära svärföräldrar i Döshult. Vi har varit uppe i möllan, de har kommit riktigt långt där nu. Snart är andra planet färdigt så vi gick upp där idag. Eftermiddagen spenderade vi mest framför datorn. Fredrik hittade en bokylla på auktionen igår och han la ett bud och vi vann budgivningen så i dagarna får han hem sin 30-årspresent. Han blev så glad för att det gick vägen, han har velat ha en hylla länge nu.

 Såhär fin är hyllan som Fredrik ska ha på kontoret i källaren. Det finns även belysning så det kommer lysa fint där om kvällarna. 

När vi kom hem från Döshult strök jag all tvätt och sedan fyllde vi upp pannrummet med ved så nu har vi så att det räcker ett tag. Nu ska ju vårvärmen komma och då behöver vi förhoppningsvis inte elda varje dag.

Imorgon är det måndag och ny arbetsvecka. Efter jobb imorgon blir det step, ska bli kul. På tisdag har vi studiedag och ska arbeta med den nya läroplanen.

Innan Döshult tog vi en tur inom Familia och jag köpte mig en ny vårjacka. Det ska bli skönt när man kan hänga in den tjocka vinterjackan i garderoben.

Loppis

Idag har vi varit på loppis i Billesholm, där var massvis med folk och vi fyndade fem böcker för tio kronor.....så billigt. Efter loppisen åkte vi till Helsingborgs auktionsverk och där hittade Fredrik en bokhylla som han vill ha. Vi ska lägga ett bud och om allt går vägen så får han hyllan av mig i 30-årspresent. Auktionen äger rum imorgon och vi ska lägga ett bud via nätet. Vi tog sedan en tur till Elgiganten för att titta på kameror och dammsugare. Fredrik hittade en fin systemkamera som han skulle behöva i sitt arkeologiarbete. Jag tittade på små digitalkameror, skulle verkligen vilja ha en ny och snabbare modell, den vi har är så långsam. Vi behöver en ny dammsugare och tittade på några Mielemodeller. Vi har en Miele idag och den har varit så bra, dock har den några år på nacken och har fått leva ett hårt liv. Vi provdammsög några olika modeller och det lutar åt en ny Miele, men den kostar en del och den gamla håller i några månader till. Jag håller mina tummar och tår för en ny vinst genom postkodlotteriet, den får gärna vara högre än 150kr nästa gång.

När vi kom hem blev det återigen vår så Fredrik tog ett ryck i trädgården och jag rensade bland alla fakturor och satte in i pärmen, skönt att ha ordning bland allt. Häromdagen kom mitt kursbevis att jag klarat mina 7,5 hp inom tidig läs- och skrivinlärning, känns kul att ha ytterligare ett dokument att sätta in bland de andra kursbevisen.

Vinter.....igen

Jaha, då blev marken återigen vit, men som jag trodde så har den mesta snön redan försvunnit. Barnen i min klass var i alla fall glada, de gjorde snögubbar och små snögubbebebisar. Nu är det fredag och kroppen känns helt lugn efter en god middag tillsammans med maken. Vad ska vi då hitta på denna helgen? Imorgon ska maken klippa sig och på vägen hem köper han goda frukostbullar som vi ska kalasa på. Vi ska se om vi hittar någon bra loppis att gå på, Fredrik är på jakt efter en hylla. Lördagskvällen spenderar vi i hemmets lugna vrå, vi ska äta en trerättersmeny. Det blir toast skagen till förrätt, potatisgratäng och kassler till huvudrätt och till efterrätt blir det glass och varma bär. Sedan blir det ost, kex och tapenade.....jag är helt tokig i det. Det är ganska konstigt att jag gillar det så mycket för jag avskyr oliver. Vad ska man då hitta på på söndag? Det finns nog alltid något att göra, exempelvis stryka, tvätta, torka ur köksskåpen.....åh så kul!

Här kommer några bilder från vår bröllopsresa.


Paris i december


Utanför Louvren


I Eiffeltornet


Framför Triumpfbågen

Vårstädning

Idag har vi varit flitiga. Vi gick upp i tid och då började jag med att städa toaletterna, tvätta, byta sängkläder och kasta sopor. Fredrik jobbade med sin inlämningsuppgift. Efter det gick jag ut i trädgården för att rensa bort det gamla från i fjol. Jag klippte ner kärleksörten, lavendeln och hortensian så nu ser det riktigt städat ut.



Efter trädgårdsarbetet hjälpte jag Fredrik med veden. I torsdags fick vi hem lass 1 av 3 och totalt blir det 20 kubik ved som kommer att räcka ca ett år. Det är mycket slit med att bära ved, men det får det vara värt med tanke på hur mycket elen kostar idag. Vi hade som mål att gå 20 rundor med ved och nu har vi en liten hög kvar, det får bli vårt söndagsnöje. 



  

Fika på Waynes

Idag har jag träffat Emma, Elsa och Malin och vi hade supertrevligt. Vi fikade på Waynes Coffee på rådhustorget, där är bra kaffe och mat. Elsa är så go, så glad och lättsam. Det är kul att få följa de små barnen, fick ju hålla henne när hon var nyfödd och nu är hon 1½ år. Efter fikan gick jag till Friskis och Svettis och förnyade mitt träningskort. Jag blev glatt överraskad för jag kunde behålla mitt gamla träningskort och betala samma pris som förra året. Efter löneförmånen på 2000kr i bidrag så betalar jag endast 800kr själv för ett årskort, känns så bra! På måndag tar jag nya tag med träningen, ska kolla om det finns platser på mitt favoritpass med spinning.

Imorgon är det fredag igen och då blir det lönesamtal med chefen, men förväntar mig inga drömsummor precis. Till helgen blir det att bära ved och så bär det av till Perstorp. Helena och Kristian har bjudit hem oss för en schlagerkväll, det ska bli kul. Jag hejar såklart på mina favoriter The Playtones.

Efter regn kommer solsken

Idag har det varit busväder ute, men ändå ganska mysigt. Det är inte helt fel att komma hem efter en lång arbetsdag och tända lite ljus och kura ihop sig i soffan, det blir en riktig tv-kväll för mig idag. Det är premiär för "Arga snickaren" och efter det blir det "Borgen".

Imorgon är det redan torsdag och då ska jag sluta tidigt för en gångs skull. Jag ska ta en runda på stan och fika med Emma, Elsa och Malin. Jag ska också ta en runda till Friskis och Svettis för det är dags att förnya mitt träningskort. Eftersom jag nyligen varit sjuk så har det inte blivit någon träning på några veckor, men från och med nästa vecka är det nya tag som gäller. Den senaste tiden har det mest blivit spinning, men nu får det allt bli lite jympa och step också.

Igår blev jag klar med ytterligare ett armband och ett par örhängen.


Mina smycken

Jag har kommit igång med min nya hobby, smyckestillverkning och det är riktigt kul.






Mina smycken som jag tillverkade på min möhippa.



Idag har vi fixat en massa här hemma. Vi har putsat alla fönster i hela huset och Fredrik har rengjort pannan. Efter en massa slit var vi väl värda varsin semla. Det är svärmor som har bakat bullarna, supergoda. 

 

Imorgon blir det nog till att vara ute i trädgården om vädret tillåter. Vi har en del buskar som behöver klippas till på framsidan. Det är så kul att ha hus när våren och sommaren är här, om några veckor kan jag köpa lite vårblommor, det kommer bli så fint.

Våren är här

Idag var det riktigt ljuvligt väder ute när jag körde hem från jobb, solen sken och det var fem grader varmt. Nu är det äntligen helg...igen. Det har varit en fullspäckad och intensiv vecka. Igår hade vi föräldramöte och trots 12 timmars arbetsdag så dansade jag hem efter den positiva feedback som vi fick från föräldrarna. Vid sådana tillfällen känner jag verkligen att jag valt rätt yrke. Det är kul, men också tufft att vara lärare, men jag kan inte komma på något annat yrke som jag hade velat arbeta med.

I helgen ska vi ta det ganska lugnt, vi har lite smått och gott att fixa med här hemma. Fredrik ska rensa pannan för på torsdag kommer sotaren. Jag ska se om man kan ge sig på att putsa fönster för de är riktigt skitiga. Imorgonkväll blir det tacos, det ska bli så gott för det var längesedan vi åt det.

RSS 2.0