Möhippa

I lördags var det äntligen dags för min möhippa. Jag låg och sov i godan ro när det börjar banka på både fönster och dörrar. En yrvaken Sofie öppnar ytterdörren och där står åtta glada vänner. Nu var det bara till att snabbt ge sig in på toaletten och borsta tänderna och klä på sig. Innan avfärd förvandlades jag till Pippi Långstrump, en orange peruk på huvudet, en banderoll över bröstet med texten "Blivande brud" och sedan en flaska runt halsen med Fredriks namn. Nästa anhalt blev hemma hos Malin för frukost och sedan var det snabbt iväg i två bilar. Vi tog vägen mot Malmö och jag blev så fundersam om vart vi skulle, till slut hamnade vi i Höllviken och där skulle vi under tre timmar få tillverka egna smycken. Det var jättetrevligt, jag hann göra två par örhängen, ett halsband och ett armband. Nu har jag verkligen fått smak för att tillverka egna smycken, funderar på att köpa mig ett kit. Efter smyckestillverkningen åkte vi till en mysig strand för att äta lunch. Carro, Lotta och Malin hade fixat jättegod pastasallad, tsatsiki, ostar, bröd, kex, frukt, vin, öl och cider. Det var så gott och supermysigt. Några av tjejerna badade, men det var kallt. Innan avfärd fick jag svara på 25 frågor som Fredrik redan hade fått svara på, jag klarade 21/25, jag är nöjd. Jag fick även en pippiväska innehållande guldpengar (i choklad), dessa skulle jag försöka sälja för att samla ihop pengar. Nu var det dags att åka tillbaka mot Helsingborg och vi hamnade hemma hos Carro för att duscha och göra oss i ordning för nästa aktivitet. Sedan var det dags för skattjakt genom stan. Jag fick en karta och skulle gå till olika platser, jättekul. Efter skattjakt var det dags för mat. Det blev restaurang Barfota nere vid Fria Bad. Jag åt både förrätt och varmrätt, musslor och scampi.....så gott. Det var så mysigt allting. Efter Barfota tog vi en runda hem till Carro igen och sedan blev det Harrys. Efter lite dansande, blev alla så trötta och vi tog en paus ute på uteserveringen, men då bestämde vi oss för att åka hem. Det var lagom att komma hem då för vi hade ju hållt igång i många timmar. Jag är så nöjd med min möhippa, jag tänker på det jag fick uppleva varje dag. Tack alla mina goa vänner för att ni gjort så fina saker för mig.

Nu är det bara 3,5 vecka kvar till den stora dagen, det känns helt underbart.

Fyra veckor kvar

Imorgon är det bara fyra veckor kvar, det börjar då kännas pirrigt i magen. Min första semestervecka börjar gå mot sitt slut, men jag har fått en hel del gjort. Jag har gjort bordsplaceringen klar, beställt och fått vår fina brevlåda, Fredrik har bokat en tid för att prata med konditorn om bröllopstårtan, jag har tittat i bröllopstidningar efter fina frisyrer, men hittade tyvärr ingen. Jag ska till min frisör på tisdag, ska färga och klippa håret, då får vi prata igenom hur uppsättningen ska se ut. På torsdag ska vi träffa vår fotograf Victoria för en provfotografering. Det känns tryggt att bli fotade och se hur det känns innan den stora dagen.

Fem veckor kvar till den stora dagen

Jag kan inte fatta att det bara är fem veckor kvar tills jag blir fru Hansson. Tiden har gått så fort. Idag har vi varit i Döshult och fått mycket gjort. Vigselprogrammet är så gott som färdigt och festprogrammet är på gång att bli klart. Vi har gjort färdigt bordsplaceringen och nu ska jag bara rita upp den på datorn och klistra in i programmet. På bröllopstorget finns en mall som man kan använda, smidigt. Vi blir totalt 39 personer på bröllopet och det känns lagom tycker jag. Nu är det egentligen inte mycket kvar att fixa, vi har skrivit varsin lista på saker som ska göras och det gäller att bara beta av en sak i taget så ska det nog bli bra. Jag ser verkligen fram emot den stora dagen, nu blir vi äntligen gifta.  

RSS 2.0