Fondue

I lördags hade vi tjejkväll hemma hos Helena i Perstorp. Vi hade en jättemysig kväll med god rödvinsfondue, såser, klyftpotatis och såklart vin till det. Till efterrätt åt vi tobleronefondue, mums! Jag tog tåget hem runt två på natten, tur att tågen går så sent. Det blev en hel del tjejsnack och mys med Elliot under kvällen. Man måste passa på när tillfälle ges att mysa med bebis :) Elliot är så go och snäll, han finner sig i allt och verkar väldigt nöjd med livet.

Ikväll har vi haft en kille här som har köpt vår gamla sänggavel och sängbord, det kändes skönt att bli av med det. Nu får vi vara utan sängbord ett tag, men vi ska ge oss ut på jakt efter jul. Kanske får vi något presentkort i julklapp av tomten :) Tanken är att vi även ska sälja vår skinnsoffa som vi har i källaren, vi vill skaffa en bäddsoffa dit istället för då kan vi kasta ut extrasängen och göra det rummet till ett kontor till mig. Det är kul att ändra om och förnya sitt hem.

Veckorna går fort och imorgon är det torsdag igen. Man börjar bli ganska trött på att gå upp tidigt vareviga dag och passa tider. Nu vill man bara vara ledig och förhoppningsvis blir det 1,5 vecka ledigt vid nyår. Tänk att det snart är 2012, jag tycker inte det var längesedan vi firade in året 2000. Än har vi inga planer för nyårsafton, men vi får fundera ut något.


Jag tillsammans med världens goaste Elliot


Supergod fondue


Nya upptäckter

I måndags laddade jag hem Spotify. Var och varannan av mina kompisar lyssnar på musik härifrån, men jag har inte brytt mig om det förrän nu. Här sitter jag då och väljer i spellistor och göra min egen lista. Jag hör en massa bra låtar på radion när jag kör till och från jobb, men sedan kan jag inte komma ihåg vem det var som sjunger dem. Häromdagen kom jag dock ihåg en artist som jag nu laddat hem till min lista. Det gäller att ta tillvara på sina kvällar och njuta av lugnet, musik är som balsam för själen :)

Helgen närmar sig med stormsteg och jag längtar. På lördag tar jag tåget till Perstorp för att äta fondue hemma hos Helena. Det blir en riktig tjejkväll med mina bästa vänner. På söndag är det 1:a advent, det ska bli mysigt att tända första ljuset. Tänk, sedan är det bara 3,5 vecka kvar av höstterminen, jag tycker inte det var längesen vi satt och planerade för terminen.


Kärt besök från Lund

Igår var Caroline, Magnus och lilla Alice här. Vi hade en mysig kväll med thaimat, kladdkaka, chips, godis och vin. Vi pratade en massa och spelade Rappakalja, det är kul. Det blev också en hel del mys med Alice, hon är så fin. Efter en trevlig kväll somnade man gott i sin säng för att vakna utvilad och redo för dagens julstädning i sovrummet. Vi började i alla fall söndagen med nybakade bullar från affären, mums!

I veckan blir det återigen jobb, möte och spinning. Till helgen får man äntligen sätta fram alla ljusstakar och jag måste inhandla tre nya för några har gått sönder. 

 
Finaste Alice


Kladdkaka till efterrätt


Alice leker med tennisbollarna

Torsdagsmys

Varför ska man alltid ha fredagsmys, man kan väl lika gärna ha torsdagsmys? Ikväll blir det tv-tittande för mig, jag följer två program på torsdagar. Kanske hittar man något gott att knapra på också? Imorgon är det fredag igen, så skönt. Man tänker varje måndagsmorgon att det känns tufft att behöva gå upp tidigt och att det är långt till fredag, sedan är fredagen plötsligt där. Till helgen ska vi träffa kompisar och familjen och sedan blir det till att fortsätta med julstädningen. På söndag ska vi röja i sovrummet, då ska garderober städas och gardiner bytas.

Trevlig helg!


Julförberedelserna är igång

Idag har vi påbörjat vår julstädning. Vi har bytt och tvättat gardiner i två rum, städat skåp och garderober, diskat en massa glas, dammsugat soffan och piskat mattan. Vi tänker städa ett rum i taget och dela upp arbetet så blir det inte så stressigt inför julen.

Igår hade vi en supermysig dag tillsammans med svärföräldrarna. Vi tog en tur till Förmedlingscentralen i Tyringe, där blev en del inhandlat. Vi fikade där också och sedan åkte vi vidare till Trästället i Skyrup. Där tittade vi på en massa saker, mestadels julsaker. Vi åt även middag där. Jag åt en god spätta, remouladsås, räkor och potatis. På vägen hem stannade vi i Döshult en stund och då tittade vi på en film som handlade om möllan och Möllaregården. Det är roligt att se utvecklingen och allt som har hänt där. Svärföräldrarna är så duktiga och allt blir så fint som de gör. 

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och den bjuder på utvecklingssamtal och så ska jag träffa Emma för en fika och så ska jag hinna med lite spinning. Till helgen ska vi förmodligen träffa Magnus, Caroline och lilla Alice. 



Längtar efter julen

Jag börjar faktiskt så smått att länga efter julen. Förr var jag inte jätteglad för denna högtid, men de senaste åren har jag verkligen uppskattat den och som sagt nu längtar jag efter den. Det är så grått och trist ute och nu vill man bara få upp sina ljusstakar i fönstren för att sprida ljus i tillvaron. Det lutar åt att vi firar julen här hemma i år, det ska bli mysigt. Tråkigt nog blir det första julen på länge som jag inte firar med mormor. Hon har ju hittat kärleken och kommer fira med sambon och hans familj. Jag tycker att det är helt okej och det kommer fler jular.

Torsdag imorgon och veckorna rullar på. Idag blev det spinning efter jobb, det kändes motigt att ta sig dit, men det känns så himla skönt efteråt. Man har fått svettats ut en massa skräp i kroppen och man har fått rensa tankarna. Ikväll blir det Bonde söker fru och sedan blir det en god natts sömn i vår härliga säng :)

Trädgårdsarbete

Söndagen började med en stor frukost med nybakade bullar från det nyöppnade bageriet här i Bjuv, mums :) Efter det hade man energi för att arbeta i trädgården. Jag har klippt ner levendelbuskarna, rensat ogräs och löv samt att jag har klippt ner ytterligare en buske på framsidan. Fredrik ska sedan gräva upp den, så får det bli något annat där till våren. Vi har en del planer för vår trädgård, men det ligger några år framåt i tiden. Vi skulle vilja lägga nya plattor i gången till huset och så skulle jag vilja ha ett trädäck på baksidan. Fredrik har varit duktig och tvättat bilen, dammsugat den och bytt en trasig lampa, nu kan man köra säkert igen.

Resten av söndagen bjuder på strykning av tvätt, tillagning av köttbullar och så får det bli lite tv-tittande.


Rabatten på framsidan efter min rensning


Här ska det bli nya buskar till våren


Nytvättad bil


Gumman hjälper också till :)


Allhelgonahelgen

Idag har vi varit på mammas grav och satt en krans och ett ljus, det kommer lysa fint där ikväll. Mina tankar gick tillbaka på tiden som vi hade tillsammans, saknaden är stor, men jag vet att hon har det bättre nu. Jag tände även ett ljus för morfar, det kunde man göra inne i kapellet. Det känns bra i hjärtat att uppmärksamma denna dag och tänka på de nära och kära som inte finns mer.

Idag har det även blivit en sväng till Väla. Fredrik ville titta i en nyöppnad butik där de säljer radiostyrda båtar, bilar, helikoptrar, flygplan m.m. Jag passade på att titta på lite Odd Mollykläder. Jag skulle gärna vilja ha en kofta till, men man fyller ju faktiskt 30 snart, så man kan ju alltid önska sig en sådan i present :) Jag kan inte fatta att jag blir 30, var tar tiden vägen? Jag har varit så sugen på att boka en resa till London, men vi vill gärna åka till Italien till våren så vi får nog vänta.

Ikväll blir det filmmys och godis, det är härligt!


Såhär fint blev det på mammas grav

Vår nya säng

Nu har vi fått hem vår nya säng. Vi har sovit två nätter i den och det känns lite ovant, men väldigt bra. Nu kommer man sova som en prinsessa, härligt. Den gamla sängen ska säljas på Blocket, men sängbottnarna är slängda på tippen, de vill man ju inte sälja vidare. Vi ska även sälja sängborden och köpa oss några nya, men det är inget som brådskar. Vi vill ha några i ek och gärna med en låda så att man kan lägga undan saker som man inte vill ha framme.

Garaget är färdigt nu och bilen har fått komma in under tak. Fredrik har varit så duktig. Vi har lite jobb kvar med trappan och väggen ner till källaren, men det tar vi till våren.

I lördags firade vi svärmor och Caroline i Döshult. Jag hade tillverkat två par örhängen som de fick av mig. Det känns kul att kunna ge bort saker som man gjort själv.

Nu är det äntligen helg och imorgon ska vi besöka någon loppis och ta en tur till mammas grav. Det är ju allhelgonahelgen och jag har köpt en gravkrans och ett ljus som jag ska sätta på hennes grav.


Vår nya säng


En del av garaget


En annan del av garaget


Egentillverkade örhängen

RSS 2.0