Ny pool

Idag har vi varit iväg till Rusta för att införskaffa en ny pool. De hade ett stort poolsortiment och bra priser. Nu är den gamla poolen sönderklippt och redo att åka till tippen nästa helg. Den nya är på plats och redo att fyllas. Det känns skönt att ha en hel pool igen för den gamla var trasig och luften läckte ut. Nu hoppas vi att denna ska hålla i några somrar.

När vi var på Rusta så passade vi på att gå in i Sovabutiken. Vi är väldigt sugna på att skaffa en ny säng och egentligen är det snart ett måste då vi haft vår gamla i många år. Vi fick ett visitkort av en säljare och han sa att man får bereda sig på en timmes visning för att prova ut en säng som passar perfekt. Man skulle då få 1000kr rabatt om man sedan köpte en säng. Vi funderar på att boka in en visning på semestern. Det är roligt att köpa nya saker till hemmet, men man får ta lite i taget för att inte spräcka plånboken. I höst ska vi också köpa en skänk och en lampa som vi så länge tänkt.

Imorgon är det måndag igen, känns trist, men man får trösta sig med att det bara är 10 arbetsdagar till semestern. Dock känns det ganska trist att bara ha en vecka tillsammans med Fredrik, vi börjar tröttna på att ha det så varje år. Vi får hoppas att vi snart ska kunna ha minst fyra veckor tillsammans.


Vår nya pool


På plats och dags att fyllas

Midsommarafton

Igår firade vi midsommar och det blev en riktigt trevlig dag och kväll. Vi tog en tur till Döshult på dagen och där åt vi en jättegod jordgubbstårta som svärmor hade bakat. Det blev en tur in i möllan för att se hur renoveringsarbetet fortlöper och där har hänt riktigt mycket nu och det blir så fint. Efter Döshult styrde vi kosan mot Perstorp för att fira tillsammans med Helena, Kristian, Caroline, Niclas, Lotta, Jonas och Emil. När vi kom dit var det ganska bra väder så vi satt ute och pratade och grillade korv. Framåt kvällen kom regnet så vi fick sitta inne och äta midsommarmaten, men det var lika trevligt ändå. Helena fyllde 28 år i torsdags så vi firade henne och hon fick presentkort på Njuta och en bukett blommor. Senare på kvällen slutade det att regna och då kunde vi gå ut och leka lekar som vi hade planerat. Det var en riktigt bra midsommar 2011.


Sill och potatis är mums


Jordgubbar med ovispad grädde


Lotta och jag


Fredrik och jag


Hela gänget

Glad midsommar

Åh vad härligt! Endast en arbetsdag till denna veckan sedan är det midsommar. Jag älskar denna högtid för den bjuder på så mycket. Sill och potatis, en av mina favoriträtter. Jordgubbar, vem kan motstå denna frestelse. En iskall öl, så gott. Sällskap med familj och vänner. Roliga lekar, skratt och musik. Jag bara längtar till fredag då vi åker till Döshult och sedan till Perstorp.

Idag var jag och handlade på Maxi och då gick jag förbi jordgubbsståndet och tänkte köpa hem en liter, men det var tur att jag inte gjorde det för ikväll har jag plockat av nästan två liter av våra egenodlade gubbar. Det är livskvalité och kunna äta av sina egna jordgubbar. Jag har satt in dem i kylen för att kunna ha dem till frukost och till kvällen imorgon.

Fredrik har klippt våra häckar och vi kunde konstatera att den ena häcken har växt sig dubbelt så hög mot vad den var när vi flyttade in för två år sedan. Det känns skönt att de växer för vi vill slippa insyn. Det är mysigt att gå i trädgården och rensa och klippa, man njuter av tystnaden och lugnet.

Glad midsommar till alla som läser denna blogg.


Egenodlade jordgubbar

Ljuvliga lördag

Äntligen lördag och man kan pusta ut efter veckans slit på jobb. Fredrik fick en ruffig start på sitt "sommarlov", det blev en vecka med sex arbetsdagar så han är iväg och arbetar just nu. Jag har varit iväg på en lånpromenad nu på förmiddagen, det blev en tur till Apoteket och Ica. Min cykel har punktering så det fick bli en promenad, men så skönt efteråt. Det blir en lugn helg, det behöver vi. Jag hoppas att vädret blir bättre tills imorgon för då behöver jag rensa ogräs i trädgården.

Nästa vecka är det midsommar och då bär det av till Perstorp för att fira tillsammans med kompisarna. Jag ser verkligen fram emot det och hoppas innerligt på solsken. Förra året var det så fint väder, vi kunde sitta ute hela kvällen.

Våra kompisar Lotta och Jonas ska snart bli föräldrar och jag hoppas att de kan vara med på midsommar, men vi får se när den lille/lilla vill titta ut.


Kristian, Jonas, Lotta och Helena. Dessa underbara vänner träffar vi på midsommar.

Dop och examen

Igår hade vi en fullspäckad dag. Det började med Jonathans dop i Allerums kyrka. Det var strålande solsken och varmt, en perfekt dag. Jonathan döptes samtidigt som två andra barn, en flicka och en pojke. Det var ett fint dop och han var så duktig, skrek nästan ingenting, förutom när han fick vatten på sitt huvud, men det kan man ju förstå. Efter dopet åkte vi till Laröd för att fira tillsammans med Christian och Cathys familjer. Det blev goda tårtor, kakor, bär med vaniljsås, kaffe och läsk. Jonathan fick jättefina presenter. Vi gav honom en bok från serien "Barnkammarboken". Det passade bra för Cathy sa att hon samlade på dem och hon hade inte den som de fick, vilken tur.


Jonathans present


Allerums kyrka


På dopkaffet



Efter dopet begav vi oss till Döshult för att åka tillsammans med svärföräldrarna till Lund. Caroline tog sin juristexamen igår och vi skulle dit för att fira henne. Vi fick träffa hennes familj, släkt och vänner och så fick vi god smörgåstårta och tårta. Hon blev riktigt uppvaktad med en massa fina presenter. Av oss och svärföräldrarna fick hon presentkort på kläder och blommor.


En riktigt god lagbok



Idag är det söndag och idag blir det grillat, ska bli riktigt gott. Vädret är fint, men så fort solen går i moln så blir det kyligt, så man känner inte för att sola i trädgården precis. På tisdag är det skolavslutning, det känns konstigt att detta läsåret redan är slut. På onsdag ska jag träffa Carro, Lotta och Helena. Vi ska äta på Mezo tillsammans, ska bli riktigt mysigt.



Vimmerby

I måndags kom jag hem ifrån min lilla tripp till Vimmerby. Jag har varit hemma hos mormor och laddat upp batterierna. Vi har hunnit med en hel del, i torsdags var Ove på besök och då blev det strömming till middag. Jag älskar strömming, den är lika god varm som kall. Ove hade fiskat strömmingen så det kändes extra gott. I fredags var vi hemma hos min barndomskamrat Sandra och hennes familj. Hon har tre helt underbara barn. Vi fikade och tittade runt i deras hus, de bor jättefint. De andra dagarna har det blivit mycket spel, film och lite annat smått och gott.

Idag åkte jag till Flower Team efter jobb och inhandlade lite pelargoner och margueriter. Kvällen har jag spenderat i trädgården. Jag har satt mina blommor i krukor, rensat ogräs och flyttat min gräslök till en annan låda.

I helgen händer det mycket. På lördag ska vi på dop i Allerums kyrka. Det är Christian och Cathy som döper sin son Jonathan. Efter dopet ska vi åka ner till Lund för att fira Caroline som har tagit sin juristexamen. Det blir fullspäckat schema, men det ska bli så kul. På söndag hoppas jag att det blir fint väder så att man kan åka och bada.


Mormors söta nymfparakit Klara


Strömming i mängder


En pion har slagit ut i trädgården


Sommarfint


En av våra rosa buskar blommar för fullt


Margueriter


Gumman äter gräs

RSS 2.0