Smålandsbesök

I fredags kom mormor och Karl-Emil hit. Vi började med en god fika, mormor hade bakat en 30-års tårta till mig och så fick jag en present. Jag fick pengar, vilket passar jättebra då vi måste köpa nya utemöbler och jag har redan spanat in ett snyggt bord med fyra stolar på Maxi. Efter fikan tog vi en promenad i Bjuv. Vi ville visa omgivningarna för Karl-Emil. På kvällen åt vi thaimat och spelade spel.

Igår tog vi en tur till Malmö för att besöka Malmöhus och sjöfartsmuseet. Vi åt lunch på museets restaurang och på hemvägen tog vi en tur till Turning Torso. På kvällen kom svärföräldrarna hit på middag. Mormor hade lagat riktig husmanskost med köttfärslimpa, potatis, gräddsås och hemkokta lingon och till efterrätt blev det hembakt blåbärspaj med grädde och kaffe. Vi pratade och tittade på melodifestivalen, men det var som vanligt inga låtar som tilltalade mig. Jag tyckte mest om Charlotte Perelli, men hon åkte ju ut.

Idag åt vi en stor frukost och sedan åkte mormor och Karl-Emil hem, så nu är här tomt. Idag blir det till att tvätta och gå en promenad. Fredrik pluggar för fullt, han har fullt upp.

Imorgon är det jobb igen, det går fort när man är ledig. Jag ska försöka att komma iväg på spinningen här i Bjuv, jag måste prova den för att se om det är något som jag gillar. Mitt kort går snart ut på Friskis och det vore smidigare att träna där man bor.


Min fina tårta


Fikadags


Vårtecken: knoppar på syrénen


Utanför sjöfartsmuseet


Turning Torso

Mitt sportlov

Veckan har varit fullspäckad. I tisdags var Satu och Julia här på en fika, det var trevligt att träffa dem för det var ett tag sedan. I onsdags blev jag bjuden hem till Susanne på jättegod frukost med scones, kaffe och smothie...mums. Hon visade mig sitt fina hus och vi pratade en himla massa. På vägen hem tog jag en tur till mammas grav och tände ett ljus för henne, jag saknar henne så. Igår träffade jag Helena på Väla. Vi strosade runt i affärer och lunchade. Jag har ett presentkort på Sisters, men jag hittade tyvärr inget, får väl spara det till en ny sommarklänning eller något annat. Jag var inne på Spirit och spanade in den nya Odd Molly kollektionen, jag hittade en jättefin kofta som jag vill ha, men lite dyr för min plånbok just nu. På hemvägen blev det ett stopp i djuraffären, Gumman behövde en ny klöspelare, och sedan ett stopp på Elgiganten där jag köpte nytt filter till fläkten och en personvåg.

Idag gick vi upp med tuppen för att ta en motionsrunda utomhus, det kändes skönt. Vi försöker att promenera varje dag, men idag sprang vi lite också. När vi var hemma åt vi frukost och sedan blev det hantlar och en dusch. En tur till Maxi har jag också hunnit med, för om några timmar kommer mormor och Karl-Emil, det ska bli så roligt att träffa dem.

Här kommer lite bilder från min 30-årsfest som jag hade i januari:


Italienska specialiteter till förrätt


Alla fick plats vid långbordet


Jag och Elliot


Ett glatt gäng


God tårta


Hänt i veckan

Dagarna springer iväg och jag har inte direkt haft tid eller motivation till att skriva här. Första veckan som klasslärare är gjord och det har gått riktigt bra. Det känns skönt med lite mjukstart för nu är det lov. Jag ska in och jobba imorgon också, sen ska jag njuta av lite ledighet. Vad ska man då hitta på? Jo, jag ska försöka att träffa några kompisar, läsa, fixa lite på hemmaplan och till helgen får vi smålandsbesök, då kommer mormor och Karl-Emil hit.

Fredrik jobbar för fullt med sitt examensarbete och nu kan vi snart se slutet på sex års studier. Det ska bli så skönt när han också börjar att jobba, det längtar vi nog båda efter.

Gårdagen spenderade vi i Helsingborg, vi gick på auktion och två loppisar, vi hittade dock inga fynd. Middag åt vi på en kinarestaurang och på kvällen blev det spel och tyvärr hamnade jag framför melodifestivalen och jag kan bara säga vilket skit! Hur kunde Björn Ranelid ta sig direkt till finalen? Det är för mig ett under.


Jag längtar tills det ser ut såhär i trädgården igen

Lärartjänst

Från och med måndag har jag en lärartjänst, äntligen! Det ska bli roligt att få anta denna utmaning och jag har många tankar och idéer som jag vill förverkliga.

Idag är det lördag och den går i lugnets tecken, både jag och Fredrik är trötta. Igår somnade jag i soffan klockan nio, det var den fredagskvällen. Ikväll ska jag titta på melodifestivalen, det gäller ju att hänga med.


Bitande kyla

Vintern är verkligen här, fy så kallt det är. Jag och Fredrik försöker att trotsa kylan och ändå ge oss ut på våra promenader, men det biter verkligen i kinderna när man är ute. Idag blev det en tur till bageriet för att köpa goda bullar till frukosten, mums.

I veckan fick jag glädjebeskedet om att jag får lärartjänst året ut och detta inkluderar lov. Det känns så roligt att jag äntligen får den tjänst som jag utbildat mig för. Jag har trivts bra med det jag har gjort innan, men jag känner att jag hör hemma i skolans värld.

I fredags pratade jag med min bror och då fick jag veta att jag ska bli faster igen. De ska få en liten till i maj.

Igår var vi i Ängelholm, först var vi på två loppisar och sedan åkte vi till en bilhandlare för att titta på en bil. Det slutade med att vi fick provköra bilen och det var väldigt lockande att slå till, men vi väntar till Fredrik har ett jobb. Efter provkörningen åkte vi hem till Jonas, Lotta och Elliot. De har flyttat till sitt hus och vi var där för att se hur det går med deras renovering. De har fått det så fint och det var roligt att vara där och fika. På vägen hem beslutade vi oss för att åka till Döshult så lördagskvällen spenderades med svärföräldrarna, mysigt!

Idag blir det lugnt här hemma, Fredrik pluggar och jag ska titta i en skvallerblaska som jag köpte på Maxi idag.


RSS 2.0