Jippie!

Igår fick vi in all veden, så himla skönt när det är gjort. Nu är vinterns värme räddad :)

Igårkväll tog vi tåget in till stan och träffade Henrik och Linda, det var jättetrevligt. Vi satt ute på Hamnkrogen och tog några öl och efter det blev det en tur till Bishops Arms. Det var verkligen en härlig kväll igår, helt vindstilla och solsken....härligt!

Idag blir det trädgård, cykeltur, rätta böcker och thaimat till middag....gott!

Imorgon fyller min fina mormor 75 år, grattis mormor! Valborg firar vi hos Helena och Kristian, det ska bli trevligt.


Regnet det bara öser ner

Idag är det en riktig gråmulen dag, men jag känner ändå att humöret är på topp. Jag fick skratta en del igår när jag var på bio och såg "Kvarteret Skatan åker till Laholm", den filmen kan jag verkligen rekommendera. Helgen har varit väldigt lugn med fixande här hemma (bära ved, tvätta, stryka, städa) samt en del planeringsarbete inför kommande arbetsvecka. Jag har en inlämningsuppgift till min kurs i utematematik, inlämning på torsdag. Det är roligt att gå kurser, men jobbigt att ha saker hängande över sig. Jag ska förhoppningsvis hem till en kollega efter jobb imorgon, så gör vi uppgiften tillsammans. På tisdag blir det simning i Billesholm igen, jag ser verkligen fram emot att få komma dit och rensa tankarna och få motion, livskvalité för mig :)



 

 

Sköna, ljuvliga helg

Igår firade jag och Fredrik hans födelsedag. Vi lagade en trerättersmeny tillsammans och den såg ut såhär:

Toast skagen som förrätt.
Potatisgratäng, fläskfilé, rödvinssås och sallad till huvudrätt.
Glass och varma bär till efterrätt.
Franskt och italienskt rödvin som dryck.

Vi blev riktigt nöjda över måltiden och gratängen blev sådär krämig och god....mums!

Idag står jobb på agendan, jag har planerat för min idrottsundervisning, lagt in elevernas mål, gjort bedömningar i idrott och musik, planerat veckans läxor m.m. Jag tycker det är roligt att planera och strukturera mitt arbete. Under veckorna känner jag mig ofta stressad och att tiden inte räcker, men det är skönt att veta att man oftast kan jobba undan på söndagen då man känner sig i balans. Jag älskar mitt jobb, men 10000kr mer i lönekuvertet hade inte varit fel.

Idag har vi fått hem 10 kubik ved, så nu har vi lite jobb framför oss. Vintern har inte varit så sträng, så vi har ganska mycket ved kvar, vilket känns bra!

Här kommer några bilder:




Grattis Fredrik

Idag fyller min fine make 31 år, det har vi firat med sång och frukost på sängen imorse. Efter jobbet blev det fika med prinsesstårta. Ikväll blir det tacos och några goda öl till det. Imorgon firar vi vidare med trerättersmiddag här hemma.

Påsklovet firade jag uppe i småland hos mormor och Karl-Emil och jag hade en lugn och skön vecka. Det blev en del skogspromenader, en tur till Oskarshamn och en till Mönsterås. Vi firade påsk tillsammans med Ove och i söndags åkte jag hem för att fira påsk med familjen i Döshult. Jag uppskattar verkligen mina lov, det har jag inte varit bortskämd med sedan jag tog min examen 2005. Nu ser man fram emot nästa lov....sommarlovet!

I veckan har det varit jobb, simning i Billesholm och lite annat smått och gott. Nu hoppas jag att det fina vårvädret vill hålla i sig så man får chans att vara ute i trädgården utan att frysa och bli blöt av regn.

Här kommer några bilder från mitt påsklov:


Finaste Izor


Blåsippor


Hamnen i Oskarshamn


Uppe på terassen låg ett hus förr och där är mormor uppväxt


En by i miniatyr


Påskmiddag i Grimhult


Finaste Klara


Fredrik med finaste Alice i Döshult


Jättegod påsktårta

RSS 2.0